Zona Zoster

Zona Zoster este o boala infectioasa acuta produsa de virusul varicelei si al zonei, care de regula apare ca prima infectie in copilarie sub aspectul clinic al varicelei (varsat de vant). Ulterior, virusul ramane in stare latenta in celulele ganglionilor spinali si reactivarea lui, urmata de multiplicare activa, duce la aparitia eruptiei de zona zoster pe teritoriul celulelor ganglionilor spinali posteriori corespunzatori eruptiei. Reactivarea virusului si aparitia epidermoneurovirozei care este zona zoster reprezinta reactivitatea imuna a organismului la infectii, boli cronice, neoplazii, stresul prelungit, surmenajul etc.

Tratamente naturiste pentru Zona Zoster

;
10g. muşeţel, 25g. rozmarin, 25g. levănţică, 10g. cimbru, 20g. brusture, 20g salvie, se amesteca, se face o infuzie 1 linguriţă la 1 cana apă clocotită, se pun comprese călduţe pe locul afectat timp de 15 min. de câteva ori in 1 zi.

În a 2 a zi, 2 g, rozmarin, 1 g. ulei ienupăr, 90 ml. alcool 90, se amestecă, se unge locul afectat de 2 - 3 /zi. Se iau zi 1g. ulei citronela, 1g. ulei levănţică, 2g. ulei busuioc, 2g. ulei salvie, 1g. ulei cimbru. 2g. ulei vitamine naturale sau B

Sau pentru creşterea imunităţii se ia SPIRULUNĂ 400 mg., câte 3 tb. /zi, 2 dimineaţa şi 1 la prânz, cu 30 min. înainte de masă şi tinctură de Echinaceea, 30 pic. de 3 ori/zi. Împotriva infecţiei dimineaţa şi seara câte 30 pic. propolis, pe o bucăţică de pâine. Pe locul inflamat se pune o foaie de varza crudă, zdrobită cu sticla. Dimineaţa după igiena locului afectat se unge cu alifie de gălbenele.

Sau 100 g. ceară de albine, 25 g. răşină de brad, 50 g. untdelemn, 250 g. margarină. Se topeşte ceara, răşina, margarina, apoi se adaugă uleiul, se păstrează în recipiente la rece. Se aplică pe locul afectat de 2 - 3 ori/zi.
  Decoct de cimbru (100 g/l 1 apa fiarta 15 min.) - comprese din decoct.
  Spalaturi si comprese cu macerat de tataneasa.
 Aplicatiix de frunze de patlagina, proaspete, strivite.

Comprese si spalaturi cu:
Musetel 10 g, rozmarin 20 g, levantica 20 g, cimbru 10 g, busuioc 20 g, salvie 20 g. Se face infuzie cu 1-2 linguri amestec de plante la 1 cana apa.
Ulei volatil de Citronella 1 g, ulei de levantica 1 g, ulei de busuioc 2 g, ulei de salvie 2 g, ulei de cimbru 1 g, ulei de rozmarin 2 g, ulei de jneapan 1 g, 90 ml alcool de 90°.
Se badijoneaza locul dureros de 2-3 ori/zi, alternativ cu comprese cu infuzie obtinuta din plante.
Sucul urechelnitei inlatura durerile provocate de zona zoster. Se despica taind de-a lungul 4-5 din frunzele carnoase. Cu seva care iese se ung de cateva ori pe zi locurile suferinde.
Amestecul din: 25 g scoarta de stejar, 10 g cretisoara, 20 g ovaz, 10 g musetel, 25 g salvie, 10 g sulfina-alba (trifoi-mare). Se pun intr-un litru de apa rece 4 linguri plante, se lasa pe foc pana aproape de fierbere; se ia de pe foc si se lasa sa stea 3 min. Cu infuzia calduta se tamponeaza locurile bolnave de mai multe ori pe parcursul zilei. Resturile plan­telor se aplica peste noapte, usor incalzite si puse pe o bucata de panza pe locurile afectate.

Sau unguent Zona Zoster Lis de dr. Ciuhri. Durerile dispar după câteva ore de la aplicarea medicamentului. În paralel se mai ia Sinerdol.
-->

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu