Accident vascular

ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

 "Accident vasculaire cerebral" stroke, brain attack. Termen generic pentru tulbu-rarile clinice secundare unei leziuni anatomice a unuia sau mai multor vase cerebrale. AVC sunt cele mai frecvente boli neu-rologice si pot surveni In: ocluzia vaselor cerebrale (*tromboza sau *embolie), ruptura unui vas cerebral, diminuarea drculatiei prin scaderea presiunii sanguine, modificarea calibrului vascu­lar (vasoconstrictie), perturbarea permeabilitatii vasculare, cres-terea viscozitatii sangelui sau alte tulburari ale sangelui circu-lant. V. si stroke.


Leac popular pentru accident vascular:

(reţeta mânăstirească), rădăcină spânz de mărimea palmei, se toacă, se pun 2 litri de apă călduţă, se lasă la căldura camerei la macerat până face floare deasupra, se filtrează. Se înmoaie un tifon pus în 4 în lichid, se pune pe cap, se acoperă cu un fes timp de 1 ora, apoi se usucă părul la aer. Tratamentul se face o dată pe zi timp de 7 zile.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Un accident vascular cerebral, cunoscut anterior medical ca un accident vascular cerebral (AVC), este pierderea rapid de dezvoltare a funcţiei cerebrale (e) din cauza perturbări în alimentarea cu sânge a creierului. Acest lucru poate fi din cauza ischemie (lipsa de fluxul de sânge) cauzată de blocaj (tromboză, embolie arterială), sau o hemoragie (scurgere de sânge). [1] Ca rezultat, zona afectată a creierului nu este în măsură să funcţioneze, de conducere pentru incapacitatea de a muta unul sau mai multe membrelor, pe de o parte a corpului, incapacitatea de a înţelege sau formula discurs, sau incapacitatea de a vedea o parte din câmpul vizual. [2]

Un accident vascular cerebral este o urgenţă medicală şi poate provoca leziuni neurologice permanente, complicaţii, şi chiar moarte. Aceasta este principala cauza de invaliditate pentru adulţi în Statele Unite şi Europa si este numarul doi cauza de deces la nivel mondial. [3] Factorii de risc pentru accident vascular cerebral includ vârsta înaintată, hipertensiunea arterială (tensiune arterială ridicată), accident vascular cerebral sau atac ischemic tranzitor ( AIT), diabet zaharat, colesterol ridicat, fumatul şi fibrilaţie atrială. [4] Hipertensiunea arteriala este cel mai important factor de risc modificabil de accident vascular cerebral. [2]

Un accident vascular cerebral ischemic este ocazional tratat într-un spital cu tromboliză (de asemenea cunoscut ca un "smecherule cheag"). Prevenţia post-accident vascular cerebral poate implica administrarea de medicamente antiplachetare, cum ar fi aspirina şi dipiridamolul, controlul şi reducerea hipertensiunii arteriale, utilizarea de statine, şi la pacienţii selectaţi cu endarterectomia carotidiana, utilizarea anticoagulantelor [2] Tratamentul de a recupera orice funcţia pierdută. este de reabilitare accident vascular cerebral, care implică profesiile din domeniul sănătăţii, cum ar fi terapie de vorbire şi limbaj, kinetoterapie şi terapie ocupaţională.

Trimiteți un comentariu