Reumatism

Leacuri babesti pentru reumatism:

Reumatism; bucăţi de ţelină se opăresc în clocot, după de s-a răcit puţin se bea zeama în care au fiert legumele.

 Fiere de porc si alcool 
Un kilogram de fiere de porc sau de vita (se ia de la abator) se da prin masina de tocat carne si seamesteca cu un litru de alcool de 90gr.. Se lasa 7 zile la soare. Vara, ne ungem cu preparatul pe tot corpulsi ne intindem la soare 2-3 ore, pentru a transpira. Capul il protejam cu o palarie de paie, in care punem ofrunza de brusture. Repetam procedeul zi de zi, ori de cate ori e soare.Dupa baia de soare, nu ne spalam, ci imbracam o camasa mai veche pe care o lasam pe noi si noaptea,caci si noaptea preparatul va intra si mai bine in piele. A doua zi ne spalam bine pe tot corpul.Cu o singura sticla din acest preparat se vindeca orice reumatism aflat in faza incipienta; cu doua sticle,avem liniste un an-doi. Tratamentul trebuie repetat. 

Bai cu vreji de rosii 
Se taie, toamna, vrejii care raman dupa culesul tomatelor. Se iau 2-3 tulpini si se fierb 20 de minute, intr-un litru de apa. Se fac bai ale zonelor dureroase sau se pun comprese. Repetate an de an, baile ne tinarticulatiile flexibile ca in anii tineretii. Fiertura de vreji se poate reincalzi si folosi de doua-trei ori. 

Bai de ovaz 
Puternic anti-reumatice sunt baile de paie de ovaz adunate cand da spicul, dar si mai tarziu. Se fierb inapa, se fac bai de 20-25 de minute.Bune sunt si baile de frunze de paltin, de pleava de fan, de frunze de nuc, de cetina de brad, de boz (toata planta), de castane salbatice. 

Bai cu bicarbonat 
Se fac 15 bai cu bicarbonat de sodiu, o lingura si jumatate la un litru de apa fiarta. Produc un efectexcelent. Apa de la o baie se reincalzeste de doua ori.Covaseala de grau1 kg grau curat, 1,100 kg zahar, 50 g drojdie se pun intr-un vas mare, in 5 litri de apa curata. Se amestecasi se lasa 21 de zile la covasit. Se strecoara. Se beau cate 100 ml pe zi. 

Sunatoare cu miere 
Un pumn de floare de sunatoare se pune intr-un litru de apa ce da in clocot. O lasam sa fiarba 10 minutedescoperit, apoi se lasa sa se raceasca 15 minute. Se strecoara si se pune intr-un vas peste un kilogram demiere. Se adauga 1/4 litru rachiu de drojdie. Se amesteca bine si se pune la sticle. Se ia cate o cescuta, cu15 minute inainte de masa.

Ţelina fiartă se toacă cu puţină făină, lapte şi miere, se amestecă până se obţine o pastă, se poate consuma ca salată, umplutură pentru cartofii fierţi sau unsă pe pâine prăjită.

Se beau 1 – 2 pahare de suc de ţelină/zi , tratament cu efecte foarte puternice

Frunze de ţelinặ opặrite cu apặ clocotitặ, se lasặ sặ se rặceascặ şi se pun pe articulaţiile dureroase, timp de 2 ore.

Ceaiul de pătrunjel luat înainte de masă, stimulează rinichii, ceea ce previne manifestarea accentuată a reumatismului.

Ca remediu extern, pentru gută şi reumatism, cel mai indicat este cu o bucată de lână, ţinută deasupra unui vas cu aburi. Când lâna absoarbe vaporii fierbinţi de apă, se pune compresa pe zona afectată. Peste compresa calda se pune o pânză unsă cu unguent antireumatic, cu rol în a provoca perspiraţia. Se schimbă compresa de câte ori s-a răcit.

Ulei de dafin. 30 g. frunze uscate şi pisate se pun în 200 ml. ulei vegetal, se macerează 5 - 6 zile, se masează zona dureroasă.

Loţiunea cu ulei de in şi terebentină, ajută la alinarea durerilor.

Amestecul a 4 - 5 căţei de usturoi cu puţin ulei de măsline, se pune cu o compresă pe zona afectată, mai ales la gută.

Vezica biliară de la porc cu pieliţă cu tot, alcool rafinat sau ţuică 1 litru, se lasă la macerat 6 săptămâni, se filtrează apoi se frecţionează locurile dureroase.

Uleiul de angelică şi spirtul – preparat din ulei de angelică, camfor, alcool – se frecţionează locul afectat.

Fiere de porc si alcool Un kilogram de fiere de porc sau de vita (se ia de la abator) se da prin masina de tocat carne si seamesteca cu un litru de alcool de 90gr.. Se lasa 7 zile la soare. Vara, ne ungem cu preparatul pe tot corpulsi ne intindem la soare 2-3 ore, pentru a transpira. Capul il protejam cu o palarie de paie, in care punem ofrunza de brusture. Repetam procedeul zi de zi, ori de cate ori e soare.Dupa baia de soare, nu ne spalam, ci imbracam o camasa mai veche pe care o lasam pe noi si noaptea,caci si noaptea preparatul va intra si mai bine in piele. A doua zi ne spalam bine pe tot corpul.Cu o singura sticla din acest preparat se vindeca orice reumatism aflat in faza incipienta; cu doua sticle,avem liniste un an-doi. Tratamentul trebuie repetat.
Bai cu vreji de rosii Se taie, toamna, vrejii care raman dupa culesul tomatelor. Se iau 2-3 tulpini si se fierb 20 de minute, intr-un litru de apa. Se fac bai ale zonelor dureroase sau se pun comprese. Repetate an de an, baile ne tinarticulatiile flexibile ca in anii tineretii. Fiertura de vreji se poate reincalzi si folosi de doua-trei ori.
Bai de ovaz Puternic anti-reumatice sunt baile de paie de ovaz adunate cand da spicul, dar si mai tarziu. Se fierb inapa, se fac bai de 20-25 de minute.Bune sunt si baile de frunze de paltin, de pleava de fan, de frunze de nuc, de cetina de brad, de boz (toata planta), de castane salbatice.
Bai cu bicarbonat Se fac 15 bai cu bicarbonat de sodiu, o lingura si jumatate la un litru de apa fiarta. Produc un efectexcelent. Apa de la o baie se reincalzeste de doua ori.
Covaseala de grau 1 kg grau curat, 1,100 kg zahar, 50 g drojdie se pun intr-un vas mare, in 5 litri de apa curata. Se amestecasi se lasa 21 de zile la covasit. Se strecoara. Se beau cate 100 ml pe zi.
Sunatoare cu miere Un pumn de floare de sunatoare se pune intr-un litru de apa ce da in clocot. O lasam sa fiarba 10 minutedescoperit, apoi se lasa sa se raceasca 15 minute. Se strecoara si se pune intr-un vas peste un kilogram demiere. Se adauga 1/4 litru rachiu de drojdie. Se amesteca bine si se pune la sticle. Se ia cate o cescuta, cu15 minute inainte de masa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu