Cearcane, vase de sange sparte pe fata

Leacuri populare pentru cearcăne, vase de sânge sparte pe faţă.
 Alimentaţie greşită sau o afecţiune hepatică. Începutul de varice, evidenţiază lipsa de elasticitate a vaselor. Dietă fără coloranţi, arome, conservanţi, carne de porc, tutun, alcool şi cafea. Se ia echinaceea, anghinare şi preparate cu Aloe Vera, capsule cu ulei de peşte, care reglează secreţiile hormonale. Pe faţă se unge cu unguent de gălbenele sau ulei de măsline.
*Ceaiul negru bogat in tanin, "trage" apa care stagneaza in testuri. Cel mai bine este sa se aplice pliculete de ciai , dupa ce au fost cufundate in apa incalzita, racite putin, direct pe pleoapele inchise.
*Laptele, folosit in comprese reci, timp de 10 minute face adevarate minuni. Nu se cunoaste exact efectul acidului lactic, al glucozei sau calciului asupra ochiului.
Albastrelele (neghina), cunoscute sub denumirea populara de "sparge-ochelari", se folosesc maruntite in amestec cu roua sau apa de ploaie sub forma de compresie. Au efect astringent si calmant.
*Susanul, se foloseste prin aplicarea unui saculet de seminte direct pe pleoape , timp de 15 minute. Are efect relaxant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu