Artrita temporo-mandibulară

Artrita temporo-mandibulară reprezinta conexiunea dintre mandibula si osul temporal, os ce este situat in partea laterala a cutiei craniene. Veti putea percepe aceasta articulatie prin simpla plasare a degetelor in fata conductului auditiv extern si efectuarea unei miscari de deschidere-inchidere a gurii. In momentul efectuarii unei miscari de deschidere, extremitatile rotunjite ale mandibulei, numite condili, gliseaza pe niste suprafete concave plasate in osul temporal iar in momentul inchiderii cavitatii bucale acesti condili aluneca in pozitia lor initiala. Pentru a evita ca aceste doua suprafete osoase sa se frece una de cealalta in timpul acestor miscari, fapt ce ar duce la o uzura rapida insotita de dureri intre cele doua suprafete, se gaseste un disc cu rol de tampon ce absoarbe variatiile de presiune din timpul masticatiei.

Tratament naturist pentru "Artrită temporo-mandibulară"; amestec de ceaiuri de coada calului, mesteacăn, soc, urzică, lemn dulce, dietă, reflexoterapie, acupunctură

1 comentarii:

Anonim spunea...

Acest text este tradus automat din engleza
infecţioase artrită, artrită traumatice, osteoartrita, RA, artrita şi secundare degenerative pot afecta articulatiei temporomandibulare (ATM).

Infecţioase artrită: Infecţia de ATM poate rezulta din extinderea directă a infecţiei adiacente sau de propagare a unor organisme hematogene bloodborne (a se vedea Infecţii de articulatii si oase: infecţioase acute artrita). Zona este inflamata, iar mişcarea maxilarului este limitat. semne de infecţie locală asociate cu dovezi ale unei boli sistemice sau cu o infecţie adiacent sugera diagnosticul. Rezultatele X-ray sunt negative în stadii incipiente, dar poate arăta distrugerea osoasa mai târziu. Dacă artrita supurative este suspectată, în comun este aspirat pentru a confirma diagnosticul şi pentru a identifica organismului cauzal. Diagnosticul trebuie să fie făcută rapid pentru a preveni deteriorarea permanente comune.

Tratamentul include antibiotice, hidratare corespunzătoare, de control al durerii, şi restricţie de mişcare. Parenteral penicilina G Unele denumiri comerciale
BICILLIN
WYCILLIN
Click pentru Monografie de droguri
este medicamentul de electie până când un diagnostic bacteriologic specific poate fi făcută pe baza culturii şi testarea sensibilităţii. infecţii supurative sunt aspirate sau incizate. Odata ce infectia este controlata, exerciţii falca-deschidere ajuta la prevenirea cicatrice şi limitarea mişcării.

artrita traumatice: Rar, leziuni acute (de exemplu, din cauza extracţie dentară dificil sau intubatie endotraheala) poate duce la artrita de TMJ. Durere, sensibilitate, şi limitarea mişcării apar. Diagnosticul se bazează în principal pe istorie. Rezultatele X-ray sunt negative, cu excepţia când edem intra-articular sau hemoragie lărgeşte spaţiul comun. Tratamentul include AINS, aplicarea de caldura, o dieta usoara, şi restricţie de circulaţie maxilarului.

Osteoartrita: ATM ar putea fi afectate, de obicei la persoanele> 50 an. Ocazional, pacienţii se plâng de rigiditate, gratar, sau durere uşoară. Rezultatele crepitaţiile dintr-o gaură purtat prin disc, cauzând os la grătar pe os. Implicarea comună este, în general bilaterale. Raze X sau CT poate arăta aplatizarea şi lipping a condilului, sugestive de schimbare disfunctionale. Tratamentul este simptomatic.

Poliartrita reumatoidă: TMJ este afectat în> 17% dintre adulţi şi copii cu RA, dar este, de obicei, printre ultimele articulaţii implicate. Durere, umflare, şi limitate de mişcare sunt concluziile cele mai comune. La copii, distrugerea rezultatelor condilului mandibular în tulburări de creştere şi deformaţii faciale. Anchiloză poate urma. X-razele de ATM sunt de obicei negative în stadii incipiente, dar arăta mai târziu distrugere a oaselor, care poate duce la o deformare deschisă anterioară-muşcătură. Diagnosticul este sugerat de ATM inflamaţie asociate cu poliartrită şi este confirmat de alte constatări tipice ale bolii.

Tratamentul este similară cu cea a RA în alte articulaţii. In faza acuta, AINS se poate acorda, şi funcţia maxilarului ar trebui să fie restricţionat. O paza de noapte sau atela este adesea de ajutor. Atunci când simptomele dispar, maxilarului usoare exercitii ajuta la prevenirea pierderii excesive de mişcare. Chirurgia este necesar în cazul în care se dezvoltă anchiloză, dar nu ar trebui să se facă până când starea este repaus.

artrita secundar degenerative: Acest tip de artrita se dezvoltă de obicei la persoanele în vârstă de 20-40 dupa trauma sau la persoanele cu sindrom persistent durere myofascial (a se vedea temporomandibulare Tulburări: myofascial Durere Sindromul). Este caracterizat prin deschiderea limitată a gurii, dureri unilaterale în timpul circulaţiei maxilarului, sensibilitate comune, şi crepitaţiile. Atunci când este asociat cu sindromul durerii myofascial, simptome ceară şi declin. Diagnosticul se bazeaza pe raze X, care, în general, arată condililor aplatizare, lipping, stimulării, sau eroziune. implicarea comună unilaterale ajută distinge artrita secundare degenerative de la osteoartrita.

Trimiteți un comentariu