Afte şi abcese

Aftele sunt mici ulceratii su perficiale ale mucoasei bucale, ce apar mai frecvent la nivelul limbii, al buzelor, in cerul gurii, pe gingii sau pe fata interna a obrajilor

Abcesul dentar este o inflamatie circumscrisa, cu punguta de puroi in jurul dintelui afectat.

Leac popular pentru afte şi abcese:
frunze de morcov 100 g. Într-un litru de apă se fierb şi se face gargară pentru a cicatriza.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Un abces dentar este o infecţie a gurii, feţei, maxilarului, sau a gâtului care începe ca o infecţie dinte sau cavitate. Deşi aceste infecţii pot fi cauzate de sanatate dentara săraci şi poate rezulta din lipsa de îngrijire adecvate şi în timp util dentare, ele pot să apară, de asemenea, la persoanele cu afecţiuni medicale, cum ar fi bolile autoimune (sindromul Sjögren şi condiţii similare) sau condiţii care slăbi sistemul imunitar (diabet, cancer de îngrijire post-radiation/chemotherapy). Abcese dentare pot fi, de asemenea, declanşate de traumatism minor în cavitatea bucală.

Bacteriile de la carii dentare (a cavitatea dintelui) se poate extinde la gingii, obraz, gât, sub limba, sau chiar în maxilar sau oasele fetei. Un abces dentar poate deveni foarte dureros atunci când ţesuturile devin inflamate sau din cauza presiunii în abces. O guma sau abces gingival este rezultatul unei infecţii sau traumatisme la suprafaţa ţesutului gingival. Abcese parodontale sunt rezultatul unei infectii care sa mutat mai adânc în zonele de gumă, şi un abces periapical se referă la un dinte cu o infecţie a pulpei.


Colectează puroi la locul de infecţie. condiţie va deveni progresiv mai dureroase până abces fie rupturile şi canalele de scurgere pe cont propriu sau este drenat chirurgical.

Rareori, infecţia poate progresa până la punctul în care umflarea ameninţă să blocheze căile respiratorii, provocând dificultăţi de respiraţie. Abcese dentare pot face, de asemenea, trebuie, în general rău, cu greaţă, vărsături, febră, frisoane, transpiraţii.

Trimiteți un comentariu